Verpleegkundige ziekenhuis - mevrouw Lidy Schouten

Mevrouw Lidy Schouten van het Meander Medisch Centrum verzorgt een presentatie over het beroep verpleegkundige in een ziekenhuis. Deze presentatie is bedoeld voor VMBO/Havo.

Een Verpleegkundige in het Ziekenhuis komt in aanraking met mensen met allerlei aandoeningen, afhankelijk van de afdeling waarop hij werkt. Dit kunnen patiënten zijn die naar het ziekenhuis komen voor onderzoek of voor behandeling en  met lichte of ernstige aandoeningen of ziektes. Het is belangrijk dat een Verpleegkundige zich in kan leven in de situatie van de patiënt en dat de zorg wordt afgestemd op de behoeften van de cliënt. 

Een Verpleegkundige helpt bij het aankleden, het wassen of bij het eten als de patiënt hier zelf niet toe instaat is. Ook geestelijke zorg is belangrijk, zo moet de Verpleegkundige de patiënten gerust kunnen stellen en hen informatie geven over de behandeling, het onderzoek of over het ziekenhuisverblijf.

(bron: nationale beroepengids)

 

Opleiding

  • Om een Verpleegkundige in het Ziekenhuis te worden moet je minimaal de MBO opleiding Verpleegkundige hebben afgerond. Dit is een niveau-4 opleiding die vier jaar duurt.
  • Daarnaast zou je de HBO opleiding Verpleegkunde kunnen volgen. Ook deze duurt vier jaar.

Beroepsorganisatie

 

De beroepenmarkt wordt gesponsord door: