Event manager - de heer Sebastian van Erne

Een event manager werkt aan de uitvoering en organisatie van een event. Hij houdt zich bijvoorbeeld bezig met beurzen, congressen en festivals. De event manager is verantwoordelijk voor de voorbereidingen van het event en voor het verloop en de daadwerkelijk uitvoering van het event. Hij moet ervoor zorgen dat alles soepel verloopt en dat het event een succes wordt.

Deze presentatie is bedoeld voor Havo/VWO.

De event manager moet rekening houden met allerlei verschillende onderdelen van een event. Hij moet zorgen voor voldoende parkeergelegenheid, slaapgelegenheid, horeca en zorgen voor de veiligheid. Ook moet de event manager op zoek naar een geschikte locatie voor een event en zorgen voor de juiste aankleding. Om dit alles te kunnen regelen, heeft hij veel met andere mensen te maken. Vaak werkt de event manager in een team, zeker bij grotere events. Maar tijdens de organisatie en uitvoering is er bijvoorbeeld ook contact met de verhuurder van een locatie, een cateringbedrijf en verschillende leveranciers.

Het werk van de event manager is daarmee uitdagende en gevarieerd. Een event manager moet dan ook stressbestendig zijn en goed weten wat er allemaal komt kijken bij de organisatie en uitvoering van een event.

Bron: Nationale Beroepengids

 

De beroepenmarkt wordt gesponsord door Bouwend Nederland: