Projectmanager/projectleider - de heer Marco Rijsdijk en Rens Smal

Als projectmanager ben je er verantwoordelijk voor dat een project tot een goed einde wordt gebracht. Aan het begin van een traject zoek je naar een vertrouwensbasis met je opdrachtgever en geef je informatie en ideeën hoe het project het beste aangepakt kan worden. Vervolgens ga je op zoek naar de juiste partijen waarmee je gezamenlijk het project op een goede manier uit kunt voeren. Tijdens de uitvoering van het project zorg je dat iedereen de planning volgt, informatie goed gedeeld wordt en de werkzaamheden op de juiste manier uitgevoerd worden, zodat er een super mooi eindresultaat volgt: bijvoorbeeld een gebouw dat veel minder energie gebruikt dan daarvoor en misschien zelfs wel energie opwekt! Als het gebouw staat/de aanpassingen gedaan zijn, is het project nog niet klaar: in de komende jaren moet het gebouw natuurlijk naar behoren functioneren.

Marco Rijsdijk en Rens Smal werken beiden bij ENTRAS, een bedrijf dat zich inzet om vastgoed te verduurzamen. Daarbij geeft ENTRAS ideeën over hoe een pand of meerdere gebouwen verduurzaamd kunnen worden en begeleidt ENTRAS haar opdrachtgevers bij het maken van de plannen en de uitvoering daarvan. Dit doet ENTRAS samen met de opdrachtgever en ENTRAS geeft ook garanties dat het gebouw na de verbetering ook echt duurzamer is.

Wil je meer weten over het beroep projectmanager/projectleider? Marco en Rens delen hun enthousiasme over hun vak graag met jullie.

Deze presentatie is bedoeld voor Havo/VWO.

 

De beroepenmarkt wordt gesponsord door Bouwend Nederland: