Hovenier - de heer Bas Wiersma

Tuinservice Wiersma een sociaal bewogen hoveniersbedrijf. De heer Bas Wiersma vertelt over het beroep Hovenier.

'Als Tuinservice Wiersma zijn we al meer dan 10 jaar gevestigd in Baarn en actief in Gooi en Eemland. We hebben een uitgebreide klantenkring, dit zijn  zowel particulieren als bedrijven.

Als hovenier is het belangrijk dat je met de klant meedenkt op het gebied van tuininrichting en onderhoud. Je werkt de ideeën in detail uit in de stijl die past  bij de woning of het bedrijfspand. Als hovenier sta je uiteraard ook borg voor de vakbekwame aanleg en onderhoud van de tuin. Hiervoor maak je In overleg met de klant een onderhoudsplan op maat. Uiteraard geef je ook adviezen over de eventuele plantenkeuze.

Bij Tuinservice Wiersma  zijn tuinwerkzaamheden en zorg bij elkaar geïntegreerd. Ons tuinteam bestaat uit eigen vakbekwame hoveniers en mensen met een lichte verstandelijke beperkring. Onze medewerkers hebben hart voor hun werk en zijn blij met de kans om elke dag weer lekker buiten volop aan de slag te gaan. Binnen ons bedrijf bieden we naast dagbestedingsplekken ook de mogelijkheid voor leerplekken voor mensen die zich willen oriënteren voor het hoveniersvak of dagbesteding in het groen.  

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar ons website: www.tuinservicewiesma.nl of kom langs op onze voorlichtingsbijeenkomst.'

 

Opleiding

  • De MBO opleiding Hovenier en Groenvoorziening gaat in op alle aspecten van het aanleggen van groen en het onderhouden ervan, het inrichten van de beschikbare ruimte en het gebruik van de diverse apparaten en machines. Aan de andere kant is er ook aandacht voor communicatie met klanten en collega's, het werven van nieuwe klanten, maar ook aansturing, registratie, financiën en organisatie.
  • Tijdens de HBO opleiding Tuin- en Landschapsinrichting komen ook aanleg, onderhoud en beheer aan bod. Daarnaast kies je een specialisatierichting en wordt er meer aandacht besteed aan ontwerpen, planuitwerking, ecologie en landschapsbouw.
 

De beroepenmarkt wordt gesponsord door: